Як звільнитися від залежності

Психологічна допомога наркоманам та сім'ям наркозалежних – це не просто моральна підтримка у скрутну хвилину та поради психологів, це велика та серйозна робота, яка багато в чому визначає подальший успіх у подоланні залежності від наркотиків.

Якщо вас чи членів вашої сім'ї торкнулася проблема наркозалежності, то без допомоги кваліфікованих психологів вам не обійтися. Психологічна допомога наркоманам у комплексному підході позбавлення залежності є найважливішим фактором, що сприяє ефективному лікуванню на всіх його етапах.

Важливість психологічної допомоги на початку лікування від залежності

Як перемогти наркоманію? Це одне з найнагальніших питань століття, актуальність якого з роками лише зростає. Але технології роботи з наркозалежними не стоять на місці, а розвиваються хвилі наркотичних залежностей, що пропорційно настає.

Зазвичай до реабілітаційного центру з питанням про те, як позбавитися наркоманії, звертаються близькі родичі, а не самі залежні люди.

Якщо звістка про те, що ваш чоловік - наркоман, розбила всі ваші мрії про щасливе сімейне життя, не впадайте в депресію, не лайте і не звинувачуйте його і тим більше не залишайте його в біді. Багаторічна практика порятунку людей від наркозалежності показує, що шанс позбутися її назавжди має кожен. Головне – вчасно звернутися до спеціалізованого центру, де фахівці та досвідчені психологи допоможуть знайти правильний шлях виходу із залежності індивідуально для кожної людини.

Якщо ваш чоловік – наркоман, що робити, підкажуть вам фахівці нашого центру. Звичайно, бажання самого наркозалежного розпочати лікування відіграє важливу роль в ефективності результату. Психологи нашого центру нададуть докладні та грамотні рекомендації, за допомогою яких ви зможете ненав'язливо переконати вашого чоловіка у необхідності пройти лікування.

Не варто впадати у відчай, якщо син-наркоман не хоче добровільно пройти курс лікування та реабілітації, фахівці нашого центру знайдуть підхід до будь-якої людини, і питання, що постійно мучить вас вдень і вночі: «Мій син – наркоман, що робити?» – залишиться в минулому, а в майбутньому на вас із вдячністю та любов'ю будуть дивитися очі вашої здорової та щасливої дитини.

Важливість психологічної допомоги на етапі реабілітації

На етапі реабілітації психологічна допомога наркоманам не менш важлива. Під час консультацій психолог виділяє індивідуальні потреби, здібності, бажання та переваги пацієнта. Ця інформація дозволяє виробити певну індивідуальну методику для більш ефективної роботи з цією людиною, дає можливість розробити точний план поетапного виходу зі стану залежності, який буде найбільш підходящим саме для конкретної людини.

Колишнім наркоманам не менш важливою є професійна допомога психолога. На перших етапах вільної від залежності життя колишньому наркоману доводиться дуже важко усвідомлювати себе в реальному світі, йому доводиться наново освоювати деякі навички поведінки та спілкування з оточуючими. Тому йому необхідна допомога та підтримка фахівця, який знає всі нюанси цього перехідного періоду та здатного допомогти подолати можливі проблеми, змоделювати для нього варіанти поведінки у суспільстві та сім'ї та не дати йому захотіти повернутися до минулого життя з наркотиками.