Статистика Наркоманії в Україні

Наркоманія в Україні поступово перетворюється на епідемію

Наркоманія в Україні – це загроза, яка знищує наше суспільство, перетворюючи нашу молодь на інвалідів. Наркоманія в Україні відображається статистикою для суспільства. Статистика взятих на облік наркоманів відбиває лише вершину айсберга під назвою наркоманія в Україні. Цифри такі: триста п'ятдесят тисяч наркоманів перебувають на обліку. Наркоманія в Україні точно не оцінена: кількість неврахованих наркоманів не знає ніхто, і ці цифри можна помножити в кілька разів більше. Можна лише уявити, що буде, якщо наркоманію в Україні буде показано повністю.

 

Наркоманія у нашій країні збільшується на 8% - 10% на рік – тенденція одна з найвищих у світі. 70% наркоманів – молоді люди віком від 25 до 40 років. Жіноча наркоманія в Україні у відсотковому співвідношенні – найвища у Європі. Щороку від наркоманії в Україні гинуть близько тисячі людей, тоді як незалежні експерти вказують на смертність 10-12 тисяч людей. А від наркоманії та пов'язаних із нею хвороб – ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, специфічні онкозахворювання, туберкульоз – в Україні помирають 120 тисяч людей на рік.

Серед підлітків статистика невтішна учні віком 11-17 років мають досвід куріння, про це свідчать результати досліджень ЮНІСЕФ в Україні. Крім того, кожен шостий підліток хоча б раз у житті вживав марихуану.

"Кожен десятий підліток уперше спробував викурити цигарку у віці 11 років або раніше. Щодня курять 7% учнівської молоді, 10% серед підлітків та 5% серед дівчат. Кожен другий учень професійно-технічного навчального закладу курить щодня".

Також повідомляється, що за останні чотири роки кількість учнів, які вживають алкоголь, залишається незмінною - кожен сьомий серед 11-річних та 76% 17-річних мають досвід вживання якогось спиртного напою. При цьому кожен четвертий підліток у віці від 13 до 17 років щомісяця вживає міцні алкогольні напої, 20 % відсотків підлітків хоч раз у житті були п'яними (6 % відсотків серед 10-річних та 61 % відсоток серед 17-річних).

Наркоманія в Україні змусила народ виборювати своє майбутнє. Трамадольна війна в Україні тривала роки та роки. Лише під тиском численних акцій громадських організацій трамадол офіційно визнано наркотиком. Квоти виробництва були зменшені, але тонни трамадолу не знищені. Мабуть, наркоманія в Україні вигідна комусь. Поки що наркоманія в Україні просто звернула свою увагу на інші наркотики.

Сьогодні безкоштовні метадонові програми є у всіх обласних містах, що позбавляє будь-якої можливості молодих людей прийняти якесь рішення,

Позбудеться залежності і поїхати до реабілітаційного центру.

Звертайтесь за телефонами: 0(44) 36146 04, 0(63) 579 98 75, 0(96) 35640 40.

Адреса стаціонарного центру: Київська обл., м. Кагарлик, вул. Січових Стрільців, 64.